Rubriky
Nezařazené

„Přišel jsem o práci! Jsem na dně!“ Pomocnou ruku nabízí Krizové centrum

„Na Krizové centrum se obrátil pan Petr (49 let). Sdělil, že v nedávné době přišel o zaměstnání. Svou práci a kolegy měl moc rád a náhlý nucený odchod byl pro něj velký šok,“ popisuje jednu z nedávných konzultací vedoucí krizového centra Mgr. et Bc. Lenka Turková.

„Od té chvíle byl paralyzován pocity odloučení a ztráty. Zároveň prožíval strach o svou budoucnost a své další pracovní uplatnění. Během následných setkání s pracovnicí Krizového centra získal pan Petr opět pevnou půdu pod nohama. Měl dostatek prostoru mluvit o svých pocitech a obavách a postupně si začal uvědomovat, že na své problémy není sám. Začal objevovat vlastní zdroje, které mu přináší radost do života a pomáhají zvládat krizové situace. Začal aktivně hledat novou práci a během krátké doby našel nové zaměstnání,“ dodává Lenka Turková

Krizové centrum v Prachaticích (Portus Prachatice, o.p.s.) poskytuje pomoc všem od 6 let věku – dětem, rodinám, dospělým i seniorům. Mezi nejčastější témata patří rozvod, odchod partnera, šikana, výchovné problémy, domácí násilí, vztahové problémy, úmrtí či nemoc, sebepoškozování, osamělost nebo jiná situace, kterou vnímá člověk jako zátěžovou.

Konzultace jsou zdarma díky finanční podpoře MPSV, Jihočeského kraje a města Prachatice. Schůzku lze domluvit na tel. čísle 736 213 002.

Krizové centrum – centrum pomoci rodině a dětem
Portus Prachatice, o.p.s.
Starokasárenská 192, Prachatice
PO – PÁ  8:00-16:00
krizac@portusprachatice.cz