Rubriky
Nezařazené

Dětská skupina v Lažišti si užívá jaro

Dětské skupiny jsou jednou ze služeb péče o děti předškolního věku. Jsou určeny dětem již od 6 měsíců věku do zahájení povinné školní docházky. Dětské skupiny pomáhají rodičům ve slaďování rodinného a pracovního života. Především díky flexibilním podmínkám. Např. úprava otevírací doby tak, aby lépe vyhovovala potřebám rodičů apod.

Pozdrav z Kaštánku

„Dětská skupina Kaštánek se nachází v malé obci Lažiště. Děti sem jezdí i z okolních osad. Jsme tady jedna velká rodina. Máme celkem 12 dětiček. Naší zálibou je chodit na louky, do lesa ale také na zahradu,“ uvedla vedoucí Dětské skupiny Kaštánek Hana Kolářová.

A jak probíhá takový typický den v Kaštánku? „Den nám společně vždy uteče jako voda. Ráno se s dětmi přivítáme a pohrajeme, poté se přesouváme na cvičení a tancování. Umíme spoustu básniček, které se dětem líbí. Když se pořádně protáhneme, jdeme se posilnit svačinkou. Následuje tvoření, výtvory dětem vždy vystavujeme na nástěnku a děti rádi ukazují odpoledne rodičům, jak byly šikovný. Konečně se dostáváme ven, vždy záleží na počasí, v létě trávíme čas venku skoro celé dopoledne a v zimě zase využíváme procházky. Dětem venku vyhládne, a proto naše další kroky směřují k obědu a po obědě ke spánku. Po spaní už si dáme jen malou svačinku a společně u hraček čekáme na rodiče.“

Péče o dítě v dětské skupině je zaměřena na výchovu, rozvoj schopností, kulturních, hygienických a sociálních návyků dítěte. V roce 2022 byl vybudován velký nový přístřešek pro venkovní výuku.